وي گفت: روابط ميان دو کشور در بخش فرهنگي نياز به تحرک جديتري دارد و با توجه به سوابق چند هزار ساله تمدني دو کشور روابط ما در بخش فرهنگ بايد از جايگاه مطلوبتري برخوردار شود.
اشعري روابط ميان کتابخانههاي ملي ايران و چين را پايه مناسبي براي گسترش روابط فرهنگي خواند و افزود: با توجه به تاکيد روساي جمهور دو کشور در زمينه گسترش روابط فرهنگي ميتوان با انعقاد تفاهمنامههاي همکاري و اجرايي کردن آنها به ارتقاي سطح روابط دو کشور در بعد فرهنگي کمک کرد.
شيه شيائو ين نيز در اين ديدار بازديد از کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران را بسيار تاثيرگذار دانست و افزود: دو کشور ايران و چين با اين سابقه تمدني روابطشان نبايد تنها در مسايل سياسي و اقتصادي گسترش يابد بلکه من تلاش خواهم کرد در دوره حضورم در ايران روابط فرهنگي نيز از رشد خوبي برخوردار شود.
سفير چين در کشورمان وجود موسسات مختلف مطالعات متقابل در چين و ايران را نشانه اهميت و جايگاه مطالعات فرهنگي ايران و چين در ميان نخبگان دو کشور دانست و گفت: ما مايليم کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران را به اين گونه موسسات در چين معرفي کنيم تا در تحقيقاتشان از منابع غني اين مرکز استفاده کنند.
شيه شيائو ين با بيان اينکه کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران نشانه ريشه فرهنگي و غناي تمدني ايران است، از اشعري براي سفر به چين و ملاقات با رئيس کتابخانه ملي خلق چين دعوت به عمل آورد.
همچنين در اين ديدار مقرر شد پيش نويس تفاهمنامه همکاري ميان کتابخانههاي ملي دو کشور که از سوي طرف ايراني ارائه شد، براي دريافت پيشنهادات طرف چيني به مراکز ذيربط اين کشور ارسال شود.
پيش از اين ديدار سفير چين و هيات همراه از بخشهاي کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران بازديد کردند و از نزديک با وظايف و فعاليتهاي آن آشنا شدند./120
انتهای پیام/